IPA mentes székhelyszolgáltatással sokat faraghatunk a vállalkozói költségekből

Napjainkban szinte nincs olyan vállalkozás, amelynek ne ugrottak volna meg ilyen-olyan téren a költségei. Nyilván az alkalmazottak után fizetni kell a különféle adókat, nem árt, ha a bérezés követi valamennyire az inflációt is, és az is jó lenne, ha profitot is tudna termelni a vállalat.

Emiatt nem meglepő az, hogy mostanában egyre több vállalkozás igyekszik ipa mentes székhelyszolgáltatás után keresni, hiszen így nem kell ezt a megterhelő összeget kifizetnie a helyi önkormányzatnak vagy településnek.

Az ipa az iparűzési adó rövidített formája, ami általában azt jelenti, hogy egy vállalkozás egy bizonyos összeget ki kell fizessen a helyi önkormányzatnak, tehát ez nem az államkasszába megy, hanem a helyi önkormányzathoz általában, így javítva a helyiek életszínvonalát.

Mivel ez eltérő lehet, így mindig érdemes megnézni a helyi szabályozást az iparűzési adót illetően.

Viszont vannak olyan helyek az országban, ahol nincs iparűzési adó, így ott lehet igénybe venni ipa mentes székhelyszolgáltatást.

Ez azért kedvező, mert gyakoriak azok az apró vállalkozások, amelyeknek az iparűzési adó igencsak megterhelő költséget jelent, emiatt ha van olyan hely az országban, ahol nem kell fizetni iparűzési adót, az jó lehetőség arra, hogy székhelyet változtasson a kisvállalkozás.

A fent említett linkről elérhető Székhelycentrum weboldalán is láthatjuk, hogy például Újlengyelen nem kell iparűzési adót fizetni akkor, ha olyan vállalkozásunk van, amelynek nincs telephelye.

Emiatt megéri, ha áthelyezzük a cégünk székhelyét Újlengyelre, hiszen itt nem kell számolni az ipa költségeivel.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?